Hulp en Advies voor bedrijven en ondernemers bij economische maatregelen overheid coronavirus

Veel ondernemers worden en zijn economisch getroffen door het Coronavirus. Naast het doel om onze gezondheid te beschermen, is het ook het doel om banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor ZZP-ers, MKB -ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Het pakket aan maatregelen die de overheid aanbiedt, zorgen ervoor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in bedrijven blijft.

A.C. Koijen & Partners staat u graag bij in deze verwarrende en moeilijke tijden. Onze specialisten zijn op de hoogte van de maatregelen en krijgen als eerste updates van alle regelingen.

Wij kunnen u helpen met het regelen van aanvragen en advies geven welke mogelijkheid er aan compensatie voor uw onderneming is. Met het doel om u en uw bedrijf zo goed als mogelijk uit deze Corona crisis te halen.

Want óók in deze tijden betaalt persoonlijke aandacht zich uit.

De overheidsmaatregelen waar u (mogelijk) gebruik van kunt maken.

1. Aanvragen van tijdelijke tegemoetkoming in loonkosten

Een ondernemer die omzetverlies verwacht (minimaal 20%) kan bij het UWV voor een periode van drie maanden een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen (maximaal 90% van de loonsom, afhankelijk van het omzetverlies). UWV zal een voorschot verstrekken van 80% van de gevraagde tegemoetkoming. Hierdoor kunnen bedrijven hun personeel blijven doorbetalen. Voorwaarde is dat er geen personeel ontslagen mag worden om bedrijfseconomische redenen in de subsidieperiode.

Ondernemers kunnen de tegemoetkoming aanvragen voor een omzetdaling vanaf 1 maart.

Onze specialisten kunnen u de rompslomp voor het aanvragen uit handen nemen.
Heeft u interesse?

2. Aanvragen versoepeling uitstel van betaling en verlaging boetes belastingdienst

Getroffen ondernemers kunnen eenvoudiger uitstel van belasting aanvragen. De Belastingdienst stopt de invorderingen dan direct. Dit geldt voor de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelastingen (btw). Eventuele verzuimboetes voor het niet op tijd betalen, hoeven niet te worden betaald.

Wij kunnen u helpen met het aanvragen van uitstel van betaling, verlagen van uw voorlopige aanslag.
Neem contact met ons op. Wij helpen u snel verder.

Voor onderstaande maatregelen kunnen wij u adviseren en/of voorzien van de juiste financiële en administratieve documenten zodat uw aanvragen snel en goed verlopen.

3. Advies in extra tijdelijke ondersteuning voor ZZP’ers

Het kabinet stelt een tijdelijke, versoepelde regeling in om zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, te ondersteunen zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten. De regeling wordt uitgevoerd door gemeenten. Zelfstandigen kunnen voor een periode van drie maanden, via een versnelde procedure, aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Deze vult het inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet worden terugbetaald. Er is in deze tijdelijke bijstandsregeling voor zelfstandig ondernemers geen sprake van een vermogens- of partnertoets. Ondersteuning volgens deze tijdelijke regeling is ook mogelijk in de vorm van een lening voor bedrijfskapitaal, tegen een verlaagd rentepercentage.

Wij kunnen u helpen door het juiste advies te geven en te voorzien van de benodigde informatie. De aanvragen zelf gaan via de gemeenten. Neem contact met ons op voor deskundig advies

4. Verruiming regeling garantie ondernemers financiering.

Om ondernemers die door de coronacrisis zijn getroffen te helpen zijn de regels voor de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) versoepeld. Deze aangepaste regeling wordt de BMKB-C genoemd en is per 16 maart van kracht. Met de maatregel kunnen bedrijven onder gunstigere voorwaarden geld lenen bij de bank, bijvoorbeeld om rekeningen te kunnen betalen en betalingsachterstanden weg te werken.

De deskundige specialisten kunnen u hierbij adviseren en ook zorgen voor de benodigde documenten voor uw aanvraag. Neem hiervoor contact met ons op.

5. Compensatieregeling getroffen sectoren

Ondernemers die direct hard worden getroffen door de coronamaatregelen en hun omzet (bijna) helemaal zien verdampen, krijgen voor de komende drie maanden 4.000 euro als noodvoorziening. Het gaat onder meer om de horeca, de cultuursector en de reisbranche. Maar ook sectoren die in de problemen komen door de 1,5 meter afstandseis, zoals schoonheidssalons en kappers. De onderneming moet wel buiten de eigen woning staan. De precieze voorwaarden moeten nog worden uitgewerkt.

Zodra hier meer over bekend is kunt u voor advies en eventuele uitvoering contact met ons opnemen.

6. Tijdelijke borgstelling land- en tuinbouw bedrijven.

Voor de land- en tuinbouwbedrijven komt er een tijdelijke borgstelling voor werkkapitaal onder de regeling Borgstelling MKB-Landbouwkredieten (BL). Daarmee staat het kabinet borg voor de kredieten van agrarisch ondernemers. De aangepaste BL-regeling zal met ingang van 18 maart 2020 gelden.

7. Rentekorting kleine ondernemers op microkredieten.

Om de groep kleine en startende ondernemers tegemoet te komen stelt microkredietenverstrekker Qredits tijdelijk uitstel van aflossing aan voor ondernemers die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen. Het gaat bijvoorbeeld om kleine ondernemers in de horeca, detailhandel, persoonlijke verzorging, bouw en zakelijke dienstverlening. Het uitstel is voor 6 maanden, de rente gaat in die periode naar 2%.

Voor advies en/of financiële en administratieve documenten neem contact met ons op.

Zakelijk advies

Wij zijn

  • Ruim 50 jaar ervaring in regio Breda & Chaam
  • Altijd direct benaderbaar
  • Aantrekkelijke tarieven voor MKB
  • Omvangrijke kennis van fiscaliteit
  • Pro-actief meedenken én handelen
  • Periodieke controle van uw belastinggegevens
  • Persoonlijke service als kern van dienstverlening
fiscount logo

Privé administratie

Particulier

Administratie & boekhouding

Particulier & zakelijk

Grensarbeider België

Particulier & zakelijk

Belastingadvies & aangifte

Particulier & zakelijk

Deskundig advies nodig?

Maak een afspraak voor een advies of kennismaking

Locaties

Vestiging Breda

Esserstraat 79
4813 EJ Breda
Tel. 076 - 514 74 44
E-mail: boekhouding@ackoijen.nl

Vestiging Chaam

Raadhuisplein 1
4861 RV Chaam
Tel. 0161 - 492 508
E-mail: boekhouding@ackoijen.nl